Diensten edwinlog 29 september 2023

Diensten

Lodewijck Groep werkt onafhankelijk aan ruimte- en omgevingsvraagstukken, waarbij we waarde toevoegen aan de leefomgeving en onze klanten totaal ontzorgen op het gebied van ruimte- & omgevingsrecht. Wij zijn deskundig op alle aspecten van het omgevingsrecht en ruimtelijke ordening en bedenken oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse vragen, eisen & wetgeving. Oplossingen waar anderen op voort kunnen bouwen.

De experts van Lodewijck Groep geven onafhankelijk advies en vervullen op locatie of vanuit onze eigen kantoren te Schiphol-Rijk en Zwolle, opdrachten voor overheden (gemeenten en omgevingsdiensten), projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, bouwbedrijven, aannemers en architectenbureaus.

DIENSTEN
Omgevingswet

Nu de Omgevingswet per 1 januari 2024 in werking is getreden, markeert dit de grootste wetswijziging sinds de laatste aanpassing van de grondwet uit 1848. Het gehele ruimtelijk juridisch stelsel is op de schop gegaan, waarbij 26 wetten uit de fysieke leefomgeving zijn samengevat in 1 wet: de Omgevingswet.

De Omgevingswet heeft ongetwijfeld consequenties voor uw activiteiten als gemeente, ontwikkelaar, architect of initiatiefnemer. Lodewijck Groep kan u o.a. van dienst zijn bij Buitenplanse Omgevingsplan Activiteit (BOPA) aanvragen, het opstellen/beheren van het Omgevingsplan, het uitzoeken van de juridische mogelijkheden onder de Omgevingswet middels een quickscan en het geven van uitgebreid strategisch advies. Ook biedt Lodewijck Groep voor zowel publieke als private partijen een Cursus Introductie Omgevingswet aan.

WOO-verzoekenDienstverlening uitgelicht

Het afhandelen van Woo-verzoeken kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Wij begrijpen hoe cruciaal het is om snel en accuraat te reageren op Woo-verzoeken. Door deze taak uit te besteden aan onze ervaren professionals, kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van alle verzoeken.

DIENSTEN
Milieu- & Omgevingsonderzoeken

Vaak zijn er bij ruimtelijke ontwikkelingen/initiatieven aanvullende onderzoeken benodigd naast de ruimtelijke onderbouwing of het bestemmingsplan. Lodewijck Groep kijkt graag met u mee en brengt de onderzoeken welke benodigd zijn in kaart. Vervolgens kunnen wij de milieu- & omgevingsonderzoeken voor u uitvoeren en/of coördineren. We verrichten de onderzoeken zelf of werken hierbij samen met gespecialiseerde bureaus. Onze onderzoekexpertises bevinden zich op de gebieden bodem, water, geluid, ecologie, stikstof, externe veiligheid, luchtkwaliteit, energie en duurzaamheid. In samenwerking met specialisten kunnen wij metingen uitvoeren en onderzoeksrapporten opstellen.

DETACHERING

Projectmatige inzet van experts op locatie

Onze juristen, planologen en stedenbouwkundigen vervullen detacheringsopdrachten op locatie voor gemeenten, provincies en omgevingsdiensten. Dit biedt onze opdrachtgevers extra capaciteit voor specifieke vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening & omgevingsrecht, bestuursrecht en privaatrecht.

De kennis en expertises van onze juristen, planologen en stedenbouwkundigen dragen daarin bij om projecten en procedures van begin tot eind te begeleiden. Van de voorbereiding van de inspraak, tot het aansturen van (omgevings)onderzoeken en het formuleren van beleidsadviezen. De experts van Lodewijck Groep zijn flexibel in het invullen van opdrachten op locatie en nemen waar nodig de regie in handen.

We denken actief mee en vooruit, waarbij wij inzicht geven in het gehele samenwerkingsproces als ook in de benodigde manuren, zonder dat u daarom hoeft te vragen. Op deze manier worden onze opdrachtgevers totaal ontzorgd en zijn zij verzekerd van een frisse blik!

OUTSOURCING
Inhoudelijke ondersteuning

Wij handelen regelmatig dossiers van onze opdrachtgevers af. Van het begin tot het einde nemen wij de behandeling uit handen voor zowel de inhoud als het proces. Vanuit ons Ruimte- en Omgevingsloket bieden wij overheden juridische dienstverlening aan binnen de specialismen Bestuursrecht, Omgevingsrecht en Privaatrecht.

De aanleiding om juridische werkzaamheden aan Lodewijck Groep uit te besteden kunnen te maken hebben met capaciteitsgebrek, werkachterstanden en een sterk fluctuerend werkaanbod. Overheden kunnen bij ons terecht voor de behandeling van één complex dossier tot de zogenaamde bulk aan dossiers. De behandeling van de dossiers binnen ons Juridisch Loket wordt opgepakt door ons juridische projectteam, die zich naast de inhoudelijke werkzaamheden ook bezighouden met de procedurele en administratieve begeleiding en afwikkeling.

‘Onze opdrachtgevers zijn verzekerd van praktische slagkracht en kruisbestuiving om ruimte- en omgevingsvraagstukken inhoudelijk te beantwoorden en het proces te begeleiden.’

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?