OVER LODEWIJCK GROEP

FRISSE BLIK OP RUIMTELIJKE ORDENING

Lodewijck Groep beantwoordt ruimte- en omgevingsvraagstukken, waarbij we waarde toevoegen aan de leefomgeving en onze klanten totaal ontzorgen op het gebied van ruimte- & omgevingsrecht. Onze enthousiaste specialisten werken nauw samen met onze opdrachtgevers en hebben een frisse blik op vraagstukken door specifieke ervaring en up-to-date kennis & kunde. Wij zijn deskundig op alle aspecten van het omgevingsrecht en ruimtelijke ordening. Samen bedenken we oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse vragen, eisen & wetgeving. Oplossingen waar anderen op voort kunnen bouwen.

De experts van Lodewijck Groep geven onafhankelijk advies en vervullen op locatie of vanuit onze eigen kantoren te Schiphol-Rijk en Zwolle, opdrachten voor overheden (gemeenten en omgevingsdiensten), projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, bouwbedrijven, aannemers en architectenbureaus.

‘Lodewijck Groep bekijkt de vraagstukken vanuit een onafhankelijk, breder perspectief, omdat onze experts de problematiek en cultuur van onze opdrachtgevers begrijpen.’

2011 – 2021

In gesprek over 10 jaar Lodewijck Groep

10 jaar Lodewijck Groep | Een gesprek tussen Basel Massaal en Cees Kraaij over 10 jaar ondernemerschap, veranderingen, karakters en doorzettingsvermogen.

“We hebben altijd het doel om het bedrijf iedere dag verder te helpen en iedere dag te verbeteren. In onze opvoeding zitten paralellen en met onze eigen karaktereigenschappen vormen we een goed team.”

“We zijn trots op ons team. En niet alleen op ons huidige team. Maar ook op oud-collega’s waar we nog altijd een warme band mee hebben en die voor ons nog steeds ambassadeurs zijn in het veld.”

DETACHERING

PROJECTMATIGE INZET VAN EXPERTS OP LOCATIE

Naast het geven van advies vanuit onze eigen kantoren te Schiphol-Rijk en Zwolle, vervullen experts van Lodewijck Groep ook opdrachten op locatie bij gemeenten, provincies en omgevingsdiensten. Dit biedt onze opdrachtgevers extra capaciteit voor specifieke vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening & omgevingsrecht, bestuursrecht en privaatrecht.

De kennis en expertises van onze juristen, planologen en stedenbouwkundigen dragen daarin bij om projecten en procedures van begin tot eind te begeleiden. Van de voorbereiding van de inspraak, tot het aansturen van (omgevings)onderzoeken en het formuleren van beleidsadviezen. De experts van Lodewijck Groep zijn flexibel in het invullen van opdrachten op locatie en nemen waar nodig de regie in handen.

We denken actief mee en vooruit, waarbij wij inzicht geven in het gehele samenwerkingsproces als ook in de benodigde manuren, zonder daarom te hoeven vragen. Op deze manier worden onze opdrachtgevers totaal ontzorgd en zijn zij verzekerd van een frisse blik!

Benieuwd naar wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Bekijk onze expertises of neem contact met ons op.

TRAINEESHIP

TRAINEESHIP RUIMTELIJKE ORDENING, BESTUURS- & OMGEVINGSRECHT

Lodewijck Groep organiseert elk jaar het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Dé kans voor jou om de praktijk echt te leren kennen!

Binnen het Traineeship van Lodewijck Groep krijgen afgestudeerde juristen en planologen een breed en inhoudelijk opleidingstraject over de diverse disciplines binnen het ruimtelijk domein. Naast de inhoudelijke aspecten wordt ruim aandacht besteed aan de ontwikkeling van praktische vaardigheden. De diverse onderdelen worden verzorgd door Senior Adviseurs van Lodewijck Groep en externe opleiders.

Als trainee begin je met een uitgebreid opleidingstraject en ga je direct aan de slag. Vanuit Lodewijck Groep word je ingezet bij interessante opdrachtgevers, waarbij jij de door jou opgedane vakinhoudelijke kennis direct toepast in de praktijk.

Benieuwd naar de ervaringen van onze trainees en welke inhoudelijke aspecten worden behandeld?

STRATEGISCH ADVIES & INHOUDELIJKE ONDERSTEUNING

MET RECHT DESKUNDIG

Lodewijck Groep adviseert overheden (gemeenten, ministeries, provincies, omgevingsdiensten) en particuliere / private opdrachtgevers (projectontwikkelaars, initiatiefnemers, bouwondernemingen, advies- en ingenieursbureaus, architectenbureaus) over alle aspecten van ruimtelijke ordening en het omgevingsrecht.

We kennen de gang van zaken. We weten wat overheden verwachten bij het initiëren van projecten en bij het doorlopen van procedures. Een gedegen voorbereiding leidt tot efficiënte doorlooptijden en goede relaties met alle betrokken partijen.

Lodewijck Groep fungeert als sparringpartner voor de opdrachtgever.

Wij maken enkelvoudige en complexe ruimte- & omgevingsvraagstukken in- en overzichtelijk.

Benieuwd naar wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Bekijk onze expertises of neem contact met ons op.

‘Onze specialisten hebben hart voor het vak. Hun inzet, creativiteit voor het bedenken van efficiënte oplossingen en drive, worden gezien door onze opdrachtgevers. We gaan altijd voor het beste resultaat.’

WAAR WIJ VOOR STAAN

‘MET EEN FRISSE BLIK SAMEN WERKEN AAN DE TOEKOMST VAN ONZE LEEFOMGEVING’

Door onze jarenlange ervaring als partner van overheden en private partijen op alle vlakken van het omgevingsrecht en ruimtelijke ordening, weten we waarin wij het verschil kunnen maken. Onze medewerkers zijn gepassioneerd bezig met hun vak en passen up-to-date kennis en kunde toe. We kijken altijd verder dan de gebaande wegen en zoek naar efficiënte oplossingen waar alle betrokken partijen baat bij hebben. Lodewijck Groep is dé frisse blik op uw ruimte- & omgevingsvraagstukken!

Lodewijck Groep is gevestigd in de Randstad, maar opereert landelijk.

Het team van Lodewijck Groep bestaat uit een gezonde mix van professionals met ruime ervaring in het vakgebied en jonge talenten die aan de start staan van hun carrière. Zo zorgen we voor een uitstekende balans op de werkvloer. Hierbij staat het delen van kennis en ervaring centraal. Iets waar onze opdrachtgevers van meeprofiteren.

Wij vertellen u graag over onze ervaringen! Neem vrijblijvend contact met ons op om te brainstormen over uw uitdagingen en met elkaar te bepalen hoe het team van Lodewijck Groep kan helpen uw doelen te bereiken.

WERKEN BIJ LODEWIJCK GROEP

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Juristen, planologen, stedenbouwkundigen, adviseurs ruimtelijke ordening, planschade en vastgoed experts: iedereen werkt bij Lodewijck Groep nauw samen om specialistische kennis te delen en alle inhoudelijke en procesmatige aspecten van ruimte- en omgevingsvraagstukken te beantwoorden.

Wil jij samen met onze klanten waarde toevoegen aan de veranderende maatschappij en invulling geven aan onze toekomstige leefomgeving?

Bekijk dan onze vacatures en solliciteer voor een functie bij ons adviesbureau. Of ga als expert op locatie aan de slag bij één van onze opdrachtgevers!

KENNISDELING, TRAINING & OPLEIDING

LODEWIJCK GROEP ACADEMY

Talentontwikkeling zit in ons DNA. Permanente kennisdeling, training en opleiding zijn stevig verankerd in onze manier van samenwerken. Zo halen wij het beste uit onze talenten, ontwikkelen wij ons team en bieden wij onze opdrachtgevers actuele kennis en ervaring.

Vanzelfsprekend houden wij kennis niet alleen voor onszelf maar delen wij dit graag. Ons uitgebreide opleidingsprogramma binnen de Ruimtelijke Ordening, het Bestuursrecht & het Omgevingsrecht biedt diverse mogelijkheden voor onze opdrachtgevers om deel te nemen aan praktijkgerichte opleidingsmodulen, cursussen en trainingen.

Wij bieden ook in-company trainingen en leveren maatwerk om naar uw behoefte de meest optimale opleidingsmodulen, cursussen en trainingen te verzorgen.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

ONS MVO-BELEID

De maatschappelijke betrokkenheid van Lodewijck Groep is niet alleen verankerd in de inhoudelijke processen van ons werk, maar ook in de verantwoorde manier waarop wij zakendoen en de omgang met onze medewerkers, klanten en de gemeenschap.

Onze maatschappelijke speerpunten:
1. We voegen waarde toe aan onze fysieke leefomgeving
2. We hanteren duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen
3. We hebben aandacht voor onze mensen

OVER ONS

MEDEWERKERS AAN HET WOORD

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

We houden u graag op de hoogte over actuele onderwerpen en onze dienstverlening.

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?