Outsourcing juridische werkzaamheden edwinlog 16 oktober 2023

Outsourcing juridische werkzaamheden

Uitbesteding juridische werkzaamheden

Wij zien een toenemende vraag vanuit gemeenten en overheidsinstellingen om de afhandeling van dossiers aan ons uit te besteden. Het borgen van korte doorlooptijden is het streven van veel gemeenten. Echter door gebrek aan de juiste capaciteit, schaarste aan talenten op de arbeidsmarkt en de aanhoudende, sterke groei van het aantal aanvragen, ontbreekt het simpelweg aan tijd en handen om dossiers af te handelen. Door gebruik te maken van het Ruimte- en Omgevingsloket van Lodewijck Groep bent u verzekerd van snelle afhandeling van (achterstanden in) dossiers. Lodewijck Groep ondersteunt gemeenten van het begin tot het einde en neemt de behandeling uit handen voor zowel de inhoud als het proces. Hierbij bieden wij overheden juridische dienstverlening aan binnen de specialismen Bestuursrecht, Omgevingsrecht en Privaatrecht.

Aanleiding uitbesteding
De aanleiding om juridische werkzaamheden aan Lodewijck Groep uit te besteden kunnen te maken hebben met capaciteitsgebrek, werkachterstanden en een sterk fluctuerend werkaanbod. Overheden kunnen bij ons terecht voor de behandeling van één complex dossier tot de zogenaamde bulk aan dossiers.

De behandeling van de dossiers binnen ons Juridisch Loket wordt opgepakt door ons ervaren juridische projectteam, die zich naast de inhoudelijke werkzaamheden ook bezighouden met de procedurele en administratieve begeleiding en afwikkeling. De communicatie verloopt overzichtelijk via één ervaren aanspreekpunt.

Voordelen uitbesteding
De voordelen die onze opdrachtgevers ervaren door juridische werkzaamheden aan ons uit te besteden zijn o.a. het oplossen van een actueel probleem waarbij flexibiliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze opdrachtgevers kunnen rekenen op hoogwaardige, actuele kennis en jarenlange juridische ervaring binnen overheden.

Daarnaast is uitbesteding een kostenefficiënt proces, waarbij de doelstellingen worden gerealiseerd met minimale kosten.

Juridische werkzaamheden uitbesteden aan het Ruimte- & Omgevingsloket van Lodewijck Groep betekent een aanvulling op uw bestaande juridische capaciteit zonder uitbreiding van de formatie (niet noodzakelijk om vaste mensen aan te nemen of tijdelijk in te huren en ook geen fysieke werkplek of aansturing noodzakelijk).

Plan van aanpak
Voor aanvang van onze werkzaamheden, brengen wij de oplossing en de aanpak voor u in kaart in een plan op maat. Daarin verankeren wij de zorg voor een optimaal proces, de bescherming van gegevens, de waarborging van privacy en de wijze van ontzorging en communicatie. Op voorhand is er duidelijkheid over de planning en kosten. Gedurende de werkzaamheden heeft u voortdurend inzicht in de status van het project.

litho-800x950-clone-1-ph.png
Lodewijck-Groep-ontwikkeling.jpg
Voor wie
Een greep uit de praktijk

Afhandelen van WOO-verzoekenDienstverlening uitgelicht

Het afhandelen van Woo-verzoeken kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Wij begrijpen hoe cruciaal het is om snel en accuraat te reageren op Woo-verzoeken. Door deze taak uit te besteden aan onze ervaren professionals, kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van alle verzoeken.

Lodewijck Groep biedt volledige ontzorging bij het afhandelen van Woo-verzoeken. Wij kunnen binnengekomen Woo-verzoeken van A-Z op afstand in behandeling nemen. In de afhandeling worden de communicatiestijlen en beleidsregels van uw gemeente gehanteerd.

Meerwaarde Lodewijck Groep

Door te kiezen voor Lodewijck Groep, werkt u samen met een gespecialiseerd adviesbureau in de ruimtelijke ordening. De dienstverlening van Lodewijck Groep is erop gericht u volledig te ontzorgen. Door samen te werken met Lodewijck Groep bent u verzekerd van actuele kennis en kunde. De uitgebreide expertises van onze specialisten zorgen ervoor dat uw projecten, procedures en onderzoeken van het begin tot het einde worden begeleid.

Onze vakspecialisten zorgen ervoor dat uw projecten, procedures en onderzoeken van het begin tot het einde zorgvuldig worden begeleid.

Meer informatie aanvragen


    ‘Onze opdrachtgevers zijn verzekerd van praktische slagkracht en kruisbestuiving om ruimte- en omgevingsvraagstukken inhoudelijk te beantwoorden en het proces te begeleiden.’

    Chat openen
    Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
    Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?