DIENSTVERLENING

Quickscan ontwikkeling Omgevingswet

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet verandert er veel op het gebied van Omgevingsrecht. Gemeenten kunnen verschillende keuzes maken in het deels wel/niet overnemen van de bruidsschat, juridische procedures worden anders, indieningsvereisten veranderen, en nog veel meer. Er verandert voor u als initiatiefnemer behoorlijk wat als het gaat om het juridisch tot stand laten komen van uw project. Lodewijck Groep kan u voor inwerkingtreding van de Omgevingswet van dienst zijn bij het uitzoeken van de juridische mogelijkheden onder de Omgevingswet. Daarnaast kan Lodewijck Groep u na inwerkingtreding van de Omgevingswet adviseren over de specifieke regels en procedures bij een gemeente of een specifiek project.

De quickscan geeft inzicht in de nodige procedures, onderzoeken en doorlooptijden. Hierbij wordt het initiatief getoetst aan de regelgeving onder de Omgevingswet, aspecten van de fysieke leefomgeving, en wordt onderzocht of het initiatief aansluit bij het (voor zover bekende) nieuw gemeentelijk beleid. De quickscan biedt vervolgens een overzicht van mogelijke ruimtelijke instrumenten. Met andere woorden: het geeft u inzicht in mogelijkheden en procedures die in uw situatie onder de Omgevingswet van toepassing zijn. De quickscan kan zowel voor als na inwerkingtreding van de Omgevingswet worden uitgevoerd.

Quickscan ontwikkeling Omgevingswet

Wat kan Lodewijck Groep voor u betekenen:

  • Het opstellen van een quickscan Omgevingswet;
  • Inventariseren van de benodigde omgevingsonderzoeken als onderdeel van toetsing aan de fysieke leefomgeving;
  • Het uiteenzetten van de mogelijk te volgen ruimtelijke procedures onder de Omgevingswet, en u daarbij van strategisch advies voorzien.

Deze diensten kunnen wij uitvoeren voor initiatiefnemers, bouw/infra, projectontwikkelaars, architectenbureaus, woningcorporaties en particulieren.

Door te kiezen voor Lodewijck Groep, werkt u samen met een gespecialiseerd adviesbureau in de ruimtelijke ordening. De dienstverlening van Lodewijck Groep is erop gericht u volledig te ontzorgen. Door samen te werken met Lodewijck Groep bent u verzekerd van actuele kennis en kunde. De uitgebreide expertises van onze specialisten zorgen ervoor dat uw projecten, procedures en onderzoeken van het begin tot het einde worden begeleid.

Wilt u meer weten over onze diensten met betrekking tot een quickscan Omgevingswet en bent u benieuwd wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 085 401 05 67 of info@lodewijckgroep.nl

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?