LODEWIJCK GROEP

Al meer dan 10 jaar een frisse blik op ruimtelijke ordening

Lodewijck Groep is een specialistisch, juridisch bureau in de Ruimtelijke Ordening, Bestuursrecht en het Omgevingsrecht en biedt strategisch advies en inhoudelijke ondersteuning. Van meerdere gemeenten en omgevingsdiensten is Lodewijck Groep ‘preferred supplier’ voor de inhuur van juristen op locatie. Daarnaast geven onze juristen onafhankelijk juridisch advies aan onze opdrachtgevers vanuit onze adviespraktijken te Schiphol-Rijk en Zwolle. Ook voor het outsourcen van dossiers ben je bij Lodewijck Groep aan het juiste adres.

ADVIESPRAKTIJK

Vanuit onze adviespraktijken te Schiphol-Rijk en Zwolle adviseren wij overheden (gemeenten, ministeries, provincies, omgevingsdiensten) en particuliere / private opdrachtgevers (projectontwikkelaars, initiatiefnemers, bouwondernemingen, advies- en ingenieursbureaus, architectenbureaus) over alle aspecten van ruimtelijke ordening en het omgevingsrecht. Wij maken enkelvoudige en complexe ruimte- & omgevingsvraagstukken in- en overzichtelijk. Samen bedenken we oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse vragen, eisen & wetgeving. Oplossingen waar anderen op voort kunnen bouwen.

DETACHERING

Onze juristen, planologen en stedenbouwkundigen vervullen detacheringsopdrachten op locatie voor gemeenten, provincies en omgevingsdiensten. Dit biedt onze opdrachtgevers extra capaciteit voor specifieke vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening & omgevingsrecht, bestuursrecht en privaatrecht. De experts van Lodewijck Groep zijn flexibel in het invullen van opdrachten op locatie en nemen waar nodig de regie in handen. Lodewijck Groep bekijkt de vraagstukken vanuit een onafhankelijk, breder perspectief, omdat onze experts de problematiek en cultuur van onze opdrachtgevers begrijpen.

OUTSOURCING

Wij zien een toenemende vraag vanuit gemeenten en overheidsinstellingen om de afhandeling van dossiers aan ons uit te besteden. Onze juridische projectteams nemen de behandeling van het begin tot het einde uit handen voor zowel de inhoud als het proces. Gemeenten kunnen bij Lodewijck Groep terecht voor de behandeling van één complex dossier tot de zogenaamde bulk aan dossiers. Door gebruik te maken van de expertise van Lodewijck Groep bent u verzekerd van snelle afhandeling van (achterstanden in) dossiers. Denk aan: behandeling van bezwaarschriften, planschade, handhavingsdossiers en Woo-verzoeken.

STRATEGISCH ADVIES & INHOUDELIJKE ONDERSTEUNING

OMGEVINGSWET

De invoering van de Omgevingswet heeft zonder meer consequenties voor u als gemeente. Lodewijck Groep kan u o.a. van dienst zijn bij Buitenplanse Omgevingsplan Activiteit (BOPA) aanvragen, het opstellen/beheren van het Omgevingsplan, het uitzoeken van de juridische mogelijkheden onder de Omgevingswet middels een quickscan en het geven van uitgebreid strategisch advies. Ook biedt Lodewijck Groep een Cursus Introductie Omgevingswet aan.

DIENSTVERLENING

ONZE EXPERTISES

Lodewijck Groep werkt onafhankelijk aan ruimte- en omgevingsvraagstukken, waarbij we waarde toevoegen aan de leefomgeving en onze klanten totaal ontzorgen op het gebied van ruimte- & omgevingsrecht.

Projectmatige inzet van experts

Detachering van experts op locatie voor vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening & omgevingsrecht, bestuursrecht en privaatrecht.

Bestemmingsplan

Opstellen van bestemmingsplan, wijzigingsplan, uitwerkingsplan, ruimtelijke onderbouwing en ruimtelijke motivering.

Milieu- & omgevingsonderzoeken

In kaart brengen en uitvoeren van milieu- & omgevingsonderzoeken.

Bestuursrecht

Advies en ondersteuning op het gebied van bezwaar- en beroepsprocedures, handhaving, juridische kwaliteitszorg, Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en bijzondere wetten.

Planschade

Opstellen van risicoanalyses, advisering als schadedeskundige, uitbrengen van quickscans en uitvoeren van second opinions.

Omgevingswet

Advies en/of ondersteuning bij de invoering van de Omgevingswet en het in beeld brengen van de impact op de stakeholders.

Advisering

Strategisch advies, opstellen quickscan locatieontwikkeling, principeaanvragen en het doen van haalbaarheidsonderzoeken.

Vergunningsmanagement & Procesbegeleiding

Projectleiding, procesbegeleiding, vergunningsmanagement, melding en vertegenwoordiging.

Outsourcing

Afhandelen dossiers voor onze opdrachtgevers. Van het begin tot het eind de behandeling uit handen nemen voor zowel de inhoud als het proces.

Lodewijck Groep - kantoor

WERKEN BIJ LODEWIJCK GROEP

Het team van Lodewijck Groep bestaat uit een gezonde mix van professionals met ruime ervaring in het vakgebied en jonge talenten die aan de start staan van hun carrière. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer voor een functie bij onze adviesbureaus of ga als expert op locatie aan de slag bij een van onze opdrachtgevers!

WAAR MOGEN WIJ VOOR U MET EEN FRISSE BLIK NAAR KIJKEN?

WIJ MAKEN GRAAG KENNIS!

Neem vrijblijvend contact met ons op om te brainstormen over uw ideeën en uitdagingen en met elkaar te bepalen hoe het team van Lodewijck Groep u kan helpen uw doelen te bereiken.

Jamie van der Ban

JAMIE VAN DEN BAN

Relatiemanager

j.vandenban@lodewijckgroep.nl
06 15 36 71 58

rana

RANA MASSAAL

Recruitment Consultant

r.massaal@lodewijckgroep.nl
06 15 64 07 74

Meer informatie aanvragen

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?