Ontwikkeling Van der Valk Harnaschpolder, gemeente Midden-Delfland edwinlog 7 mei 2020

Ontwikkeling Van der Valk Harnaschpolder, gemeente Midden-Delfland

In opdracht van de gemeente Midden-Delfland stelden adviseurs van Lodewijck Groep een uitwerkingsplan op voor de realisatie van een hotel met restaurant en congresfunctie ten behoeve van een nieuwe vestiging voor het Van der Valk concern. 

Het plangebied maakt deel uit van de Harnaschpolder. In dit gebied vindt een transformatie van een voormalig agrarisch (glas)tuinbouwgebied naar een stedelijk woon- en werkmilieu plaats. De Harnaschpolder ligt aan weerszijden van de rijksweg A4 en bestaat uit reeds ontwikkelde en nog te ontwikkelen bedrijventerreinen. Het plangebied ligt op een strategische locatie nabij de op- en afrit (afslag 12) van de snelweg A4. Deze afslag vormt de toegang tot het nieuwe bedrijventerrein Harnaschpolder.

Het nieuwe Van der Valk-hotel in de Harnaschpolder in Den Hoorn krijgt ongeveer 142 kamers en een restaurant/bar, vergader- en congreszalen, en wellness-faciliteiten op de eerste verdieping. Daarnaast wordt een parkeerterrein met 415 plekken aangelegd. Het nieuwe hotel komt te liggen tussen de A4, het uiteinde van de Wippolderlaan (N211) en de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Het terrein is ongeveer 2.500 m2 groot, met veel groen aan de randen. Het hotel wordt ongeveer 38 meter hoog.

Na een prachtig samenwerkingstraject tussen Lodewijck Groep, de gemeente en de initiatiefnemer ligt het ontwerpuitwerkingsplan ter inzage tot 1 mei.  De bouw begint naar verwachting in de loop van dit jaar.

Onlangs verscheen in het AD ook een artikel over deze ontwikkeling. Lees hier het artikel.

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?