Omgevingswet uitgesteld tot 1 januari 2023 edwinlog 24 februari 2022

Omgevingswet uitgesteld tot 1 januari 2023

De invoeringsdatum van de Omgevingswet is wederom uitgesteld. Waar minister De Jonge in de brief van 1 februari 2022 nog de mogelijkheid openhield om de wet per 1 oktober van kracht te laten worden, is vandaag bekend gemaakt dat de inwerkingtredingsdatum is uitgesteld tot 1 januari 2023. Lees hier de Kamerbrief.

Volgens de minister kan de Omgevingswet zo verantwoord worden ingevoerd en is er duidelijkheid voor alle betrokken partijen. Voor het zover is moeten zowel de 1e als de 2e kamer hier nog mee instemmen. Hier wordt minimaal 4 weken voor uitgetrokken.

In ieder geval biedt dit meer perspectief en duidelijkheid voor ons en onze opdrachtgevers. Mocht er door beide kamers met dit voorstel worden ingestemd, betekent dit dat de aanvragen voor ruimtelijke procedures onder het huidige stelsel tot en met 31 december 2022 worden ingediend. Hoewel de inwerkingtreding is uitgesteld, bent u er als initiatiefnemer bij gebaat om goed voorbereid te zijn op de Omgevingswet.

Heeft u vragen over deze brief en de consequenties voor uw mogelijke project? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs, zodat wij samen met u het beste voorbereid kunnen zijn op de Omgevingswet.

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?