Inwerkingtreding Omgevingswet definitief per 1 januari 2024 edwinlog 14 maart 2023

Inwerkingtreding Omgevingswet definitief per 1 januari 2024

Vanmiddag heeft de Eerste Kamer in een hoofdelijke stemming met een meerderheid van 41 zetels ingestemd het concept-Koninklijk Besluit dat toeziet op de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024. Dat betekent dat er na 5 keer uitstel nu eindelijk duidelijkheid is over de inwerkingtreding van de wet.

Verder houdt deze beslissing in dat er tot en met 31 december 2023 nog omgevingsvergunning-aanvragen kunnen worden ingediend onder de huidige wet- en regelgeving. Vanaf 1 januari 2024 is dit niet meer mogelijk en kunnen alleen aanvragen conform de instrumenten van de Omgevingswet worden ingediend. Voor bestemmingsplannen geldt dat de ontwerpplannen uiterlijk 31 december 2023 ter inzage moeten liggen, om de ruimtelijke procedure nog onder het huidig recht te doorlopen.

De inwerkingtreding van de Omgevingswet brengt veel veranderingen met zich mee voor gemeenten, ontwikkelaars, architecten, initiatiefnemers en onderzoeksbureaus. Op https://lodewijckgroep.nl/omgevingswet-dienstverlening/ hebben wij een aantal veranderingen uiteengezet waarbij Lodewijck Groep u van dienst kan zijn.

Wanneer u vragen heeft over de inwerkingtreding van de Omgevingswet of wat de gevolgen zijn voor uw huidige en toekomstige projecten, neem dan gerust contact op!

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?