Project Woudse Juffen: Een succesvolle herontwikkeling in Rijnsaterwoude margreet 3 oktober 2024

Project Woudse Juffen: Een succesvolle herontwikkeling in Rijnsaterwoude

We zijn trots om het succesvolle woningbouwproject Woudse Juffen, waarbij we in opdracht van ontwikkelaar Thunnissen de ruimtelijke procedure hebben begeleid, uit te lichten!
Dit project in de gemeente Kaag en Braassem omvat de herontwikkeling van een voormalige basisschool, kinderdagverblijf en sportlocatie naar een prachtig nieuw woongebied met 40 woningen, bestaande uit appartementen, tussenwoningen en dijkwoningen.

Wat maakt dit project bijzonder?

  • Buurtparticipatie: Er is intensief samengewerkt met de buurt, die aanvankelijk zorgen had. Mede dankzij een bewonersavond en aanpassingen in het stedenbouwkundig plan kreeg het project uiteindelijk brede steun. Na vaststelling van het plan is geen beroep ingediend.
  • Meer groen voor iedereen: Het nieuwe ontwerp biedt extra ruimte voor groen, waaronder een prachtig polderpark waar zowel de toekomstige bewoners als omwonenden van kunnen genieten. Het zicht op de polder blijft daarbij gehandhaafd.
  • Vlotte ruimtelijke procedure: Dankzij zorgvuldige begeleiding van de ruimtelijke procedure verliep het project geheel volgens planning en zonder onverwachte resultaten in de omgevingsonderzoeken. Het bestemmingsplan viel onder de oude wetgeving, wat soepel werd afgehandeld.

Wij kijken terug op een succesvol proces en danken Thunnissen en de gemeente Kaag en Braassem voor de fijne samenwerking. Samen hebben we een prachtig resultaat neergezet!

Kijk voor meer informatie over het project Woudse Juffen op: https://woudsejuffen.nl/

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?