Ontwikkeling Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum in Midden-Delfland edwinlog 19 mei 2020

Ontwikkeling Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum in Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland is gezamenlijk met een marktpartij voornemens een hippische kenniscampus te realiseren te Schipluiden. Lodewijck Groep heeft voor de beoogde ontwikkeling een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd waarin kort is getoetst aan het Rijks-, provinciaal-, en gemeentelijk beleid en tevens de omgevingsaspecten zijn beoordeeld. De gemeente Midden-Delfland heeft inmiddels een positieve grondhouding ingenomen ten aanzien van de ontwikkeling. Dit is het startsein voor Lodewijck Groep om te starten met het opstellen van een voorontwerpbestemmingsplan. 

De ontwikkeling gaat plaats vinden op een voormalig agrarisch perceel waar momenteel een woning staat. Op het perceel staan meerdere Rijksmonumenten die in het plan geïntegreerd dienen te worden. Het plan betreft een wijziging waarbij er verschillende functies mogelijk gemaakt worden. Met de bestemmingsplanwijziging moeten onder andere een zorgboerderij, praktijkruimte voor onderzoek, onderwijsruimte, kantoorruimte, een restaurant, paardenstallen, een buitenpiste en wonen mogelijk worden. Het betreft een complex planologisch vraagstuk, waarbij vele functies naast elkaar zullen bestaan.

Diverse specialisten vanuit Lodewijck Groep zullen een bijdrage leveren aan dit project.

Wilt u meer weten over een bestemmingsplan, ruimtelijke onderbouwing of bent u benieuwd naar wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 085 401 05 67 of info@lodewijckgroep.nl

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?