Het belang van partnership in onzekere tijden edwinlog 15 december 2022

Het belang van partnership in onzekere tijden

Met ons team van specialisten stellen wij alles in het werk om een duurzaam partnership op te bouwen met onze klanten. Projectleider & Adviseur Ruimtelijke Ordening Kai Ellenbroek neemt ons mee hoe de werkwijze van Lodewijck Groep bijdraagt aan lange termijn relaties met onze klanten.

Vertrouwen & transparantie

“Alles valt of staat met wederzijds vertrouwen. Door open en eerlijke communicatie zijn we met elkaar in staat om een goede, gezonde relatie op te bouwen met onze klanten. Zeker gezien de huidige marktontwikkelingen – dan bedoel ik de actualiteiten rondom de Omgevingswet, de aanstaande nieuwe AERIUS-calculator en de gehele stikstofproblematiek – is het van belang om op elkaar te kunnen vertrouwen. We denken gevraagd en ongevraagd mee, signaleren actualiteiten en proberen steeds een stapje voor te zijn.”
Dat klinkt vanzelfsprekend? “Dat klinkt misschien wel zo maar is cruciaal in ons vakgebied. Door de actualiteiten en jurisprudentie nauwgezet te volgen, onze klanten daarover snel te informeren en hen continu mee te nemen in de mogelijkheden, kan die snelheid er zomaar voor zorgen dat een vergunningverlening wel op korte termijn tot stand kan komen.”

Kai haalt een actueel voorbeeld aan: “De invoering van de nieuwe AERIUS-calculator is een aantal keren uitgesteld. De actualisatie staat nu gepland op 26 januari 2023. Dat geeft nieuwe uitdagingen op strategisch vlak. Met onze klanten bekijken we proactief of er mogelijkheden zijn of er toch al wel een besluit genomen kan worden. Dit betekent dat wij nieuwe berekeningen uitvoeren en met de klant en betreffende gemeente overleggen over de mogelijkheden om op korte termijn over te gaan tot vergunningsverlening. Hierin nemen wij het voortouw en schakelen zo snel mogelijk om te komen tot een zo optimaal mogelijk proces in een wereld die constant onderhevig is aan verandering. We kennen de gang van zaken. We weten wat gemeenten verwachten bij het initiëren van projecten en bij het doorlopen van procedures en denken ook met hen mee. We praten vanuit de inhoud van de processen en dat wordt door gemeenten gewaardeerd en we kunnen hen ook vragen wat zij van ons extra nodig hebben om de bestuurlijke processen goed te laten verlopen. We hebben begrip voor het werk van de gemeente, we weten dat de processen anders en niet altijd sneller kunnen verlopen. Natuurlijk kan het soms een beetje ‘schuren’ in de communicatie, maar een gedegen voorbereiding leidt tot goede relaties met alle betrokken partijen.”

ABB Bouwgroep

Lodewijck Groep en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep werken in verschillende projecten samen aan bestemmingsplannen. De samenwerking verloopt soepel. Eerlijkheid en transparantie staan centraal. “Door ook buiten de projectinhoudelijke werkzaamheden met elkaar te blijven communiceren, creëer je een solide band, een aangename werksfeer en nog betere resultaten. Je weet wat je van elkaar kunt verwachten. Als het even niet vlekkeloos verloopt, dan moet je dat ook tegen elkaar kunnen zeggen. Kai is een harde werker, snel en zorgvuldig met de afronding van de benodigde stukken en heeft kennis van zaken. Mede hierdoor voelt de samenwerking prettig en vertrouwd”, aldus Tim Schregardus, projectmanager bij ABB.

“Door ook buiten de projectinhoudelijke werkzaamheden met elkaar te blijven communiceren, creëer je een solide band, een aangename werksfeer en nog betere resultaten. Je weet wat je van elkaar kunt verwachten.”

Kai benadrukt het belang van commitment. “Doordat wij intensief met onze klanten samenwerken, soms zelfs dagelijks contact hebben en transparant met elkaar communiceren, zijn we op de hoogte van alle ontwikkelingen en processen. Op die manier kunnen we een goed product afleveren en leveren we echt meerwaarde. Door focus te hebben op al onze klanten en hun ontwikkelingen zijn we in staat om snel te schakelen en stellen we alles in het werk om strategisch met elkaar op een zo kort mogelijke termijn de eindstreep te halen zodat een project gerealiseerd kan worden.”

Wat kan Lodewijck Groep voor u betekenen?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies via telefoon 085 401 05 67 of e-mail info@lodewijckgroep.nl. Ons team van specialisten staat u graag te woord!

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?