DIENSTVERLENING

CURSUS INTRODUCTIE OMGEVINGSWET

Lodewijck Groep biedt voor zowel publieke als private partijen een Cursus Introductie Omgevingswet aan. Deze module geeft u een brede kijk op de Omgevingswet, waardoor u zo goed mogelijk voorbereid bent op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Tijdens de cursus worden o.a. de belangrijkste instrumenten van de Omgevingswet besproken, alsmede de verschillen ten opzichte van het huidig recht. Daarnaast wordt hier ook een doorkijk gegeven in strategische keuzes voor een ontwikkelaar en/of gemeente.

Lodewijck Groep kan deze cursus op haar eigen kantoren voor u verzorgen, alsmede in-company bij u als gemeente of initiatiefnemer. Daarnaast is het ook mogelijk om met diverse partijen deel te nemen aan de cursus. De ervaring leert dat dit laatste vaak leidt tot interessante discussies en kennisuitwisselingen.

De inhoudelijke adviseurs van Lodewijck Groep voeren zowel opdrachten uit voor gemeentes als voor ontwikkelaars vanuit onze eigen adviespraktijk. In deze functies hebben we gezamenlijk inmiddels vele cursussen en kennissessies over de Omgevingswet bijgewoond. Het geeft ons als bureau veel inzicht en kennis in het toekomstige instrumentarium en de wetgeving.

Maar, wat ons opvalt in alle cursussen en kennissessies is dat de focus vrijwel alleen ligt op de (theoretische) inhoud en de gevolgen voor gemeentes. Voor de inhoudelijke werkzaamheden bij gemeentes en binnen onze adviespraktijk is deze kennis en informatie natuurlijk absoluut noodzakelijk. Echter misten wij veelal de praktische vertaling en handvatten voor de commerciële partijen als projectontwikkelaars en architecten.

Juist daarom hebben wij als Lodewijck Groep een opleidingsmodule, op maat gemaakt voor zowel commerciële partijen als publieke partijen. In deze (maximaal) ééndaagse cursus nemen wij u mee in alle veranderingen die op u afkomen en hoe u daar als projectontwikkelaar of gemeente (al dan niet in samenwerking met Lodewijck Groep) op kunt anticiperen. De kennis over en raakvlakken met de toekomstige Omgevingswet kan voor iedereen anders zijn. Omdat wij maatwerk belangrijk vinden, horen wij graag voorafgaand aan de cursus waar u specifiek behoefte aan heeft, of wellicht al vragen over heeft.

“Binnen 1 dag meegenomen in de veranderingen welke ons te wachten staan met de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Een helder verhaal, met praktische voorbeelden welke ons als team aansprak. Kortom; een boeiende dag!”aldus PPO (Peters Projectontwikkeling) in Schaijk.

Cursus introductie Omgevingswet

Wat kan Lodewijck Groep voor u betekenen:

  • Binnen één dag u en uw organisatie een heldere inkijk geven in wat de Omgevingswet inhoudt, welke ruimtelijke procedures er straks te volgen zijn, en wat de verschillen zijn ten opzichte van het huidig recht.

Lodewijck Groep kan deze cursus voor zowel overheden als private partijen zoals projectontwikkelaars, bouwondernemingen, advies- en ingenieursbureaus, architectenbureaus en particulieren verzorgen.

Door te kiezen voor Lodewijck Groep, werkt u samen met een gespecialiseerd adviesbureau in de ruimtelijke ordening. De dienstverlening van Lodewijck Groep is erop gericht u volledig te ontzorgen. Door samen te werken met Lodewijck Groep bent u verzekerd van actuele kennis en kunde. De uitgebreide expertises van onze specialisten zorgen ervoor dat uw projecten, procedures en onderzoeken van het begin tot het einde worden begeleid.

Wilt u meer weten over onze diensten met betrekking tot de Cursus Introductie Omgevingswet en bent u benieuwd wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 085 401 05 67 of info@lodewijckgroep.nl

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?