Cursus Introductie Omgevingswet edwinlog 17 oktober 2023

Cursus Introductie Omgevingswet

Cursus Introductie Omgevingswet

Lodewijck Groep biedt voor zowel publieke als private partijen een Cursus Introductie Omgevingswet aan. Deze module geeft u een brede kijk op de Omgevingswet. Tijdens de cursus worden o.a. de belangrijkste instrumenten van de Omgevingswet besproken, alsmede de verschillen ten opzichte van het vorig recht. Daarnaast wordt hier ook een doorkijk gegeven in strategische keuzes voor een ontwikkelaar en/of gemeente.

Ondanks dat de Omgevingswet al in werking is getreden, kan het voor u als initiatiefnemer of gemeente alsnog, of juist, relevant zijn om een verdiepingsslag te maken in de inhoud en kennis van de Omgevingswet.

Lodewijck Groep kan deze cursus op haar eigen kantoren voor u verzorgen, alsmede in-company bij u als gemeente of initiatiefnemer. Daarnaast is het ook mogelijk om met diverse partijen deel te nemen aan de cursus. De ervaring leert dat dit laatste vaak leidt tot interessante discussies en kennisuitwisselingen.

De inhoudelijke adviseurs van Lodewijck Groep voeren zowel opdrachten uit voor gemeentes als voor ontwikkelaars vanuit onze eigen adviespraktijk. In deze functies hebben we gezamenlijk inmiddels vele cursussen en kennissessies over de Omgevingswet bijgewoond. Het geeft ons als bureau veel inzicht en kennis in het nieuwe huidige instrumentarium en de wetgeving.

Maar, wat ons opvalt in alle cursussen en kennissessies is dat de focus vrijwel alleen ligt op de (theoretische) inhoud en de gevolgen voor gemeentes. Voor de inhoudelijke werkzaamheden bij gemeentes en binnen onze adviespraktijk is deze kennis en informatie natuurlijk absoluut noodzakelijk. Echter misten wij veelal de praktische vertaling en handvatten voor de commerciële partijen als projectontwikkelaars en architecten.

Juist daarom hebben wij als Lodewijck Groep een opleidingsmodule, op maat gemaakt voor zowel commerciële partijen als publieke partijen. In deze (maximaal) ééndaagse cursus nemen wij u mee in alle veranderingen die de Omgevingswet met zich heeft meegebracht en hoe u daar het beste op kunt anticiperen in uw projecten. De kennis over en raakvlakken met de Omgevingswet kan voor iedereen anders zijn. Omdat wij maatwerk belangrijk vinden, horen wij graag voorafgaand aan de cursus waar u specifiek behoefte aan heeft, of wellicht al vragen over heeft.

litho-800x950-clone-1-ph.png
Lodewijck-Groep-ontwikkeling.jpg
Voor wie
Wat kunnen wij voor u betekenen?
  • Binnen één dag u en uw organisatie een heldere inkijk geven in wat de Omgevingswet inhoudt, welke ruimtelijke procedures er te volgen zijn, en wat de verschillen zijn ten opzichte van het vorig recht.

Lodewijck Groep kan deze cursus voor zowel overheden als private partijen zoals projectontwikkelaars, bouwondernemingen, advies- en ingenieursbureaus, architectenbureaus en particulieren verzorgen.

Meerwaarde Lodewijck Groep

Door te kiezen voor Lodewijck Groep, werkt u samen met een gespecialiseerd adviesbureau in de ruimtelijke ordening. De dienstverlening van Lodewijck Groep is erop gericht u volledig te ontzorgen. Door samen te werken met Lodewijck Groep bent u verzekerd van actuele kennis en kunde.

De uitgebreide expertises van onze specialisten zorgen ervoor dat uw projecten, procedures en onderzoeken van het begin tot het einde worden begeleid.

Meer informatie aanvragen


    ‘Onze opdrachtgevers zijn verzekerd van praktische slagkracht en kruisbestuiving om ruimte- en omgevingsvraagstukken inhoudelijk te beantwoorden en het proces te begeleiden.’

    Chat openen
    Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
    Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?