Begeleiding hoorzittingen bezwaarschriftencommissies margreet 16 oktober 2024

Begeleiding hoorzittingen bezwaarschriftencommissies

Begeleiding hoorzittingen bezwaarschriften-commissies

Elke gemeente is wettelijk verplicht een secretaris voor de bezwaarschriftencommissie te hebben. Het voeren van dit secretariaat kan echter een tijdrovende en complexe taak zijn. Lodewijck Groep biedt hiervoor een complete oplossing. Wij nemen de taken van de secretaris van de bezwaarschriftencommissie professioneel uit handen, van de voorbereiding van de hoorzittingen tot en met de opstelling van het advies en verslaglegging. Onze ervaren specialisten zorgen voor een zorgvuldige en efficiënte afhandeling van elke zaak, waarbij we nauw samenwerken met de commissieleden en betrokken partijen. Zo kunt u rekenen op deskundige ondersteuning die voldoet aan alle wettelijke eisen en richtlijnen.

De secretaris van een bezwaarschriftencommissie vervult een breed scala aan belangrijke taken die bijdragen aan een zorgvuldige afhandeling van bezwaarprocedures. Dit begint met de voorbereiding van de hoorzitting, waarbij de secretaris zich grondig inleest in het dossier, relevante jurisprudentie opzoekt en de wet- en regelgeving toetst die van toepassing is op het bezwaar. Voorafgaand aan de hoorzitting vindt er overleg plaats met de leden en de voorzitter van de commissie.

Tijdens de hoorzitting ondersteunt de secretaris de commissie, terwijl de voorzitter verantwoordelijk is voor de begeleiding van de zitting. Na afloop stelt hij of zij het conceptadvies op. In gevallen waarin het advies ongegrond of niet-ontvankelijk is, kan de secretaris ook een beslissing op bezwaar schrijven. Daarnaast zorgt de secretaris voor een zakelijk verslag van de hoorzitting en onderhoudt contact met de bezwaarmaker en de betreffende vakafdeling over het dossier.

In sommige gevallen kan de secretaris betrokken worden bij de informele afhandeling van het bezwaar, bijvoorbeeld door mediation te begeleiden. Ten slotte kan de secretaris, indien nodig, een jaarverslag opstellen waarin de belangrijkste bevindingen en cijfers rondom de bezwaarprocedures worden opgenomen.

Flexibel & Maatwerkgericht

Lodewijck Groep biedt maatwerk en flexibiliteit in de ondersteuning van bezwaarschriftencommissies. Afhankelijk van de behoefte van uw gemeente is een flexibele inzet mogelijk. Dit betekent dat wij zowel structureel ondersteuning kunnen bieden als bij piekbelastingen kunnen inspringen, bijvoorbeeld wanneer er tijdelijk extra bezwaarschriften behandeld moeten worden.

Dankzij het ervaren team van juristen binnen Lodewijck Groep, die allen kennis en ervaring hebben in het werken met bezwaarschriftencommissies, is er altijd een vangnet aanwezig. Hierdoor kunnen we snel inspelen op veranderingen in de werklast en leveren we altijd de benodigde capaciteit. Bovendien wordt er rekening gehouden met de specifieke behoeften van de gemeente, zodat onze inzet altijd op maat is afgestemd.

litho-800x950-clone-1-ph.png
Lodewijck-Groep-ontwikkeling.jpg
Voor wie
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij Lodewijck Groep bieden we gemeenten deskundige ondersteuning op maat bij de afhandeling van bezwaarschriften. Of het nu gaat om tijdelijke versterking tijdens piekmomenten of structurele inzet, wij zorgen ervoor dat uw gemeente efficiënt en professioneel wordt ontzorgd.

  • Flexibele ondersteuning: Wij bieden extra inzet wanneer dat nodig is, zowel tijdens piekbelastingen als voor structurele ondersteuning.
  • Ervaren juristen: Onze juristen zijn ervaren in het lezen van dossiers en het opstellen van conceptadviezen, wat zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst.
  • Snel schakelen: Dankzij ons ervaren team kunnen wij snel intern overleggen en efficiënt advies opleveren.
  • Kostenbesparend: U betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren, wat bijdraagt aan een kostenbesparende oplossing voor uw gemeente.
Meerwaarde Lodewijck Groep

Lodewijck Groep biedt een combinatie van diepgaande kennis en ervaring, dankzij een team van ervaren juristen die uitstekend thuis zijn in het werk als secretaris van een bezwaarschriftencommissie. Deze expertise vormt een sterk vangnet voor gemeenten, waarbij een flexibele inzet altijd mogelijk is. Onze ervaring met diverse bezwaarschriftencommissies betekent bovendien dat er geen inwerktraject nodig is, waardoor onze juristen direct aan de slag kunnen en uw gemeente snel en professioneel ondersteund wordt.

Meer informatie aanvragen






    ‘Onze opdrachtgevers zijn verzekerd van praktische slagkracht en kruisbestuiving om ruimte- en omgevingsvraagstukken inhoudelijk te beantwoorden en het proces te begeleiden.’

    Chat openen
    Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
    Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?