TRAINEESHIP

TRAINEESHIP RUIMTELIJKE ORDENING, BESTUURS- & OMGEVINGSRECHT

Lodewijck Groep organiseert elk jaar het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Ons Traineeship duurt 12 maanden waarin je doorgroeit van Trainee naar professional in de Ruimtelijke Ordening, het Bestuursrecht en/of het Omgevingsrecht. Dé kans voor jou om de praktijk echt te leren kennen!

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen wanneer je kunt starten! Je kunt het Traineeship volgen vanuit ons kantoor te Schiphol-Rijk of Zwolle.

MEELOOPDAG

MELD JE AAN VOOR EEN MEELOOPDAG!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen ruimtelijke ordening, bestuursrecht, omgevingsrecht of ben je geïnteresseerd in ons traineeship, maar twijfel je om de (over)stap te maken?

Meld je dan aan voor een Meeloopdag bij Lodewijck Groep en kom de sfeer proeven!

WAT HOUDT ONS TRAINEESHIP IN?

Binnen het Traineeship van Lodewijck Groep krijgen afgestudeerde juristen en planologen een breed en inhoudelijk opleidingstraject over de diverse disciplines binnen het ruimtelijk domein. Naast de inhoudelijke aspecten wordt ruim aandacht besteed aan de ontwikkeling van praktische vaardigheden. De diverse onderdelen worden verzorgd door Senior Adviseurs van Lodewijck Groep en externe opleiders.

Transparantie in Recruitment_Lodewijck Groep
VORMVRIJE M.E.R.-BEOORDELING

WAT GA JE DOEN?

Als trainee begin je met een uitgebreid opleidingstraject en ga je direct aan de slag. Vanuit Lodewijck Groep word je ingezet bij interessante opdrachtgevers, waarbij jij de door jou opgedane vakinhoudelijke kennis direct toepast in de praktijk. Je kunt hierbij denken aan functies als: Junior Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening, Junior Jurist VTH (Vergunningen, Toezicht & Handhaving), Junior Jurist Handhaving, Junior Jurist Omgevingsrecht en Junior Vergunningverlener WABO.

Voorbeelden van juridische en planologische werkzaamheden die je gaat vervullen zijn:

 • Werken volgens de Omgevingswet, waaronder opstellen van het omgevingsplan.
 • Opstellen van bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen.
 • Advisering omtrent principeverzoeken en omgevingsvergunningen, toetsen van bouwplannen van initiatiefnemers aan beleid en regelgeving.
 • Juridische advisering m.b.t. omgevingsvergunningen en procedures.
 • Juridische advisering m.b.t. bestemmingsplannen en projecten binnen de ruimtelijke ordening.
 • Bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Handhavingsdossiers.
 • Juridische kwaliteitszorg.

WELKE INHOUDELIJKE ASPECTEN WORDEN BEHANDELD?

Inhoudelijke onderdelen die aan bod komen zijn: het opstellen van Bestemmingsplannen en Bestemmingsplanprocedures, Bouwplantoetsing / Omgevingsrecht, Algemeen bestuursrecht, Omgevingswet, Planschade, Handhaving en Grondexploitatiewet , Milieu – en Omgevingsonderzoeken. Elk van de onderdelen bestaat uit een combinatie van colleges en werkopdrachten, altijd zo goed mogelijk afgestemd op de praktijk. Voorbeelden van werkopdrachten zijn: het opstellen van een bestemmingsplan en ruimtelijke onderbouwingen, bouwplantoetsingen en het opstellen van een planologische vergelijking voor een planschadebeoordeling.

Binnen het programma wordt veel aandacht besteed aan de meest relevante juridische aspecten uit de Wro, de Bro, Wabo, Grex-wet en de Awb. Ook wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de belangrijkste facetten van de komende Omgevingswet. De theoretische onderdelen van het programma worden afgewisseld met en toegelicht aan de hand van uitgebreide voorbeelden uit de praktijk.

Bij elk van de onderdelen worden de uitgevoerde opdrachten teruggekoppeld aan de trainee, waarbij inzicht wordt gegeven in wat goed ging en worden verbeter- en leerpunten aangedragen. Naast de vakinhoudelijke opleidingen doorlopen onze trainees een ontwikkeltraject om communicatieve en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een trainingsbureau gespecialiseerd in communicatie- en vaardigheidstrainingen.

UNIEKE KANS!

Als Trainee krijg jij de unieke kans veel praktijkervaring op te doen en optimale werkervaring op te bouwen, je kennis te verbreden en te ontdekken waar je in uitblinkt. Belangrijk is dat je goed kunt samenwerken, oog hebt voor de belangen van onze opdrachtgevers, leergierig bent en doorzettingsvermogen hebt, als ook een sprankelende persoonlijkheid.

Vanuit Lodewijck Groep word je gedurende het Traineeship begeleid en gecoacht door een ervaren adviseur. Jullie bespreken je doelen en vooruitgang en stellen die bij waar nodig. Ook is hij of zij jouw klankbord voor coaching en advies. Natuurlijk staan ook de andere medewerkers van Lodewijck Groep voor je klaar om hun kennis en ervaringen met jou te delen.

Lodewijck Groep kantine

WIJ HEBBEN JE VEEL TE BIEDEN

Lodewijck Groep is een niet-hiërarchische werkomgeving met een platte structuur en een open-deur beleid waarin je jezelf maximaal kunt ontwikkelen binnen kleine teams in een collegiale, informele sfeer. Vanaf dag één werk je aan uitdagende cases.

Fijne teamsfeer

Het team van Lodewijck Groep bestaat uit een gezonde mix van professionals met ruime ervaring in het vakgebied en jonge talenten die aan de start staan van hun carrière. Zo zorgen we voor een uitstekende balans op de werkvloer. Hierbij staat het delen van kennis en ervaring centraal.

Volop groei mogelijkheden

Wij helpen onze medewerkers hun ambities te bereiken door het bieden van interne vakinhoudelijke en persoonlijke vaardigheidstrainingen. Samen groeien we verder.

Werken vanuit kantoor of op locatie

Onze specialisten geven onafhankelijk juridisch advies en vervullen op locatie van onze opdrachtgevers en/of vanuit onze adviespraktijken te Schiphol-Rijk en Zwolle uiteenlopende opdrachten. Wij supporten hybride werken en je bent dus flexibel in het kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt.

Werkuren

Het traineeship bestaat uit een 40-urige werkweek en 200 verlofuren per jaar. Daarnaast geven we iedereen bij Lodewijck Groep de kans om een aantal uur per jaar vrijwilligerswerk te doen om zich zo maatschappelijk in te zetten. De uren waarin de medewerker vrijwilligerswerk verricht, worden gesponsord door Lodewijck Groep.

Work-life balance

We geloven in vrijheid om je werk zelf in te richten, de mogelijkheid om jezelf constant te blijven ontwikkelen en persoonlijke aandacht in een team, waarbij we met elkaar zorgen voor evenwicht tussen het persoonlijke leven en het professionele leven.

Individuele coaching

Goed werkgeverschap leidt tot meer productiviteit, positiviteit en minder ziekteverzuim. We onderhouden veel persoonlijk contact en ondersteunen onze medewerkers bij persoonlijke omstandigheden en stimuleren ontwikkeling door het faciliteren van opleidingsprogramma’s en het benoemen van persoonlijke doelen.

Vast contract

Vertrouwen in elkaar vanaf de start vinden we belangrijk. Daarom krijg je als je start als nieuwe Trainee bij Lodewijck Groep een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden.

Marktconform salaris en meer

Je ontvangt een mooi salaris, vaste onkostenvergoeding, bonusregeling en een pensioenbijdrage. Daarnaast ontvang je een laptop.

Leaseauto

Trainees bieden we de keuze voor een leaseauto met tankpas waarmee je ook privé kilometers kunt rijden. Of je ontvangt een uitbetaling van een reiskostenvergoeding.

Mijn werkdagen zijn afwisselend. Ik werk aan verschillende opdrachten en krijg uitgebreide begeleiding van mijn ervaren collega’s. Zo kan ik mij verder ontwikkelen binnen het vakgebied en ook mijn juridische achtergrond verbreden.

WIE BEN JIJ?

 • Je bent afgestudeerd op HBO/WO-niveau, of je bent aan het afstuderen (bij voorkeur in de richting Planologie / Sociale Geografie / Ruimtelijke Ordening / Urban Planning / Staats- en Bestuursrecht / Rechtsgeleerdheid).
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel.
 • Je kunt goed samenwerken binnen een team, bent stressbestendig en proactief. Ook heb je een klantgerichte houding.
 • Je streeft continue naar verbetering van resultaten en hebt een positief-kritische houding.
 • Je bent leergierig ingesteld.
Zaanstad_Rana_Mitchel_Laura_Lodewijck Groep

SALARISRANGE BRUTO

 • EUR 2500 – 3100

DIRECT SOLLICITEREN

WIJ MAKEN GRAAG KENNIS!

Hebben we je interesse gewekt en wil je solliciteren of meer weten?
Neem dan contact op met Rana Massaal. Je kunt bellen, appen of mailen.

rana

RANA MASSAAL

Recruitment Consultant

r.massaal@lodewijckgroep.nl
06 15 64 07 74

Benieuwd naar de ervaringen van onze Trainees?

“Nu ontwikkel ik mij vanuit de adviespraktijk van Lodewijck Groep waar ik verdere praktijkervaring opdoe. Ik wil meer begrijpen van het beleid, hoe het er in de praktijk aan toe gaat in Nederland. Dit Traineeship bij Lodewijck Groep biedt mij de kans om het vakgebied vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.”

Gestudeerd in São Paulo en Amsterdam, Traineeship in Nederland bij Lodewijck Groep. Lees het verhaal van Sofia Bittencourt.

“Het Traineeship is heel erg toegespitst op de praktijk en geeft inzicht en handvatten voor wat er moet gebeuren. Het vakgebied heeft voor mij veel meer diepgang gekregen. Wat ik hoopte dat ik eruit zou halen toen ik met het Traineeship begon, dat is gelukt.

Gestart als Trainee, nu Projectmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling, gemeente Maasdriel, Bommelerwaard. Lees het verhaal van Bram van der Molen.

“Wat ik merk is dat mijn algehele beeld van het takenpakket van een Adviseur Ruimtelijke Ordening steeds meer vorm aanneemt. Door het Traineeship word ik steeds bekwamer in het werken aan bestemmingsplannen, omgevingsaspecten en het gebruiken van relevante wet- en regelgeving zoals de Wabo, Bor, Mor, Wro en Awb.”

Aldus Trainee Bram van der Molen. Lees meer over zijn ervaringen.

“Het Traineeship van Lodewijck Groep is echt een Traineeship op maat, waarbij erg veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. De coaching die Lodewijck Groep je biedt, is echt maatwerk. Dat maakt het Traineeship van Lodewijck een unieke ervaring.”

Trainee Tineke Belder vertelt over haar ervaringen. Lees meer.

“Ik houd mij als junior adviseur bezig met interessante aspecten van ruimtelijke ordening… Elke opdracht is anders en brengt zijn eigen uitdagingen mee.”

Diana Bout groeide door van trainee naar junior adviseur na haar opleiding Vastgoed en Makelaardij en staat stil bij haar persoonlijke ontwikkeling. Lees meer.

Wil je meer weten over ons Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht? Neem dan contact met ons op via 085 401 05 67 of info@lodewijckgroep.nl

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?