TRAINEESHIP

TRAINEESHIP RUIMTELIJKE ORDENING, BESTUURS- & OMGEVINGSRECHT

Binnenkort starten onze selectiedagen voor het Lodewijck Groep Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Heb jij nog niet gesolliciteerd? Doe dat dan snel!

Lodewijck Groep organiseert elk jaar het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Het Traineeship start jaarlijks op meerdere momenten. Het Traineeship duurt 12 maanden waarin de deelnemers doorgroeien van Trainee naar Adviseur Ruimtelijke Ordening. Dé kans voor jou om de praktijk echt te leren kennen!

Ook als je al enige werkervaring op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- en/of Omgevingsrecht hebt, maar toe bent aan je volgende carrièrestap kan het Traineeship van Lodewijck Groep een mooie aanvulling voor jou zijn!

Wil jij meer weten over het Traineeship? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 05 67. Of stuur je CV en motivatie naar info@lodewijckgroep.nl onder vermelding van ‘Traineeship’.

Wat houdt het Traineeship van Lodewijck Groep in?

Binnen het Traineeship van Lodewijck Groep krijgen afgestudeerde juristen en planologen een breed en inhoudelijk opleidingstraject over de diverse disciplines binnen het ruimtelijk domein. Naast de inhoudelijke aspecten wordt ruim aandacht besteed aan de ontwikkeling van praktische vaardigheden. De diverse onderdelen worden verzorgd door Senior Adviseurs van Lodewijck Groep en externe opleiders.

Wat ga je doen?

Als trainee begin je met een uitgebreid opleidingstraject en ga je direct aan de slag. Vanuit Lodewijck Groep word je ingezet bij interessante opdrachtgevers, waarbij jij de door jou opgedane vakinhoudelijke kennis direct toepast in de praktijk. Voorbeelden van juridische en planologische werkzaamheden die je gaat vervullen zijn:

 • Opstellen van bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen.
 • Advisering omtrent principeverzoeken en omgevingsvergunningen, toetsen van bouwplannen van initiatiefnemers aan beleid en regelgeving.
 • Juridische advisering m.b.t. omgevingsvergunningen en procedures.
 • Juridische advisering m.b.t. bestemmingsplannen en projecten binnen de ruimtelijke ordening.
 • Bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Handhavingsdossiers.
 • Juridische kwaliteitszorg.

Zo krijg jij de unieke kans veel praktijkervaring op te doen en optimale werkervaring op te bouwen, je kennis te verbreden en te ontdekken waar je in uitblinkt. Belangrijk is dat je goed kunt samenwerken, oog hebt voor de belangen van onze opdrachtgevers, leergierig bent en doorzettingsvermogen hebt, als ook een sprankelende persoonlijkheid.

Vanuit Lodewijck Groep word je gedurende het Traineeship begeleidt en gecoacht door een Senior Adviseur. Jullie bespreken je doelen en vooruitgang en stellen die bij waar nodig. Ook is hij of zij jouw klankbord voor coaching en advies. Natuurlijk staan ook de andere medewerkers van Lodewijck Groep voor je klaar om hun kennis en ervaringen met jou te delen.

Welke inhoudelijke aspecten worden behandeld?

Inhoudelijke onderdelen die aan bod komen zijn: het opstellen van Bestemmingsplannen en Bestemmingsplanprocedures, Bouwplantoetsing / Omgevingsrecht, Algemeen bestuursrecht, Omgevingswet, Planschade, Handhaving en Grondexploitatiewet , Milieu – en Omgevingsonderzoeken. Elk van de onderdelen bestaat uit een combinatie van colleges en werkopdrachten, altijd zo goed mogelijk afgestemd op de praktijk. Voorbeelden van werkopdrachten zijn: het opstellen van een bestemmingsplan en ruimtelijke onderbouwingen, bouwplantoetsingen en het opstellen van een planologische vergelijking voor een planschadebeoordeling.

Binnen het programma wordt veel aandacht besteed aan de meest relevante juridische aspecten uit de Wro, de Bro, Wabo, Grex-wet en de Awb. Ook wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de belangrijkste facetten van de komende Omgevingswet. De theoretische onderdelen van het programma worden afgewisseld met en toegelicht aan de hand van uitgebreide voorbeelden uit de praktijk.

Bij elk van de onderdelen worden de uitgevoerde opdrachten teruggekoppeld aan de trainee, waarbij inzicht wordt gegeven in wat goed ging en worden verbeter- en leerpunten aangedragen. Naast de vakinhoudelijke opleidingen doorlopen onze trainees een ontwikkeltraject om communicatieve en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een trainingsbureau gespecialiseerd in communicatie- en vaardigheidstrainingen.

Dus, waar wacht je nog op? Maak je interesse kenbaar!

Ben jij pas afgestudeerd of studeer je binnenkort af? Wil je werkervaring opdoen in het Bestuursrecht en het Omgevingsrecht vanuit een bureau dat zich richt op de publieke sector? Wil jij het beste uit jezelf halen en durf jij het verschil te maken?

Start dan je carrière bij Lodewijck Groep!

Of heb je al enige werkervaring op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- en/of Omgevingsrecht, maar ben je toe aan je volgende carrièrestap?

Dan kan het Traineeship van Lodewijck Groep een mooie aanvulling voor jou zijn!

Functievereisten

 • Je bent afgestudeerd op HBO/WO-niveau, of je bent aan het afstuderen (bij voorkeur in de richting Planologie, Ruimtelijke Ordening, Staats- en Bestuursrecht/ Rechtsgeleerdheid).
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent flexibel.
 • Je kunt samenwerken en je hebt een klantgerichte houding.
 • Je bent leergierig ingesteld.

Startdatum, meer weten of solliciteren?

Wil jij meer weten over het Traineeship? Neem dan contact met ons op via 085 – 401 05 67. Of stuur je CV en motivatie naar info@lodewijckgroep.nl onder vermelding van ‘Traineeship’.

Wat biedt Lodewijck Groep?

 • Marktconform salaris.
 • Dienstverband van minimaal 1 jaar.
 • Een opleidingsprogramma.
 • Interessante opdrachten.
 • Mogelijkheid tot een combinatie van detachering en advieswerk.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een inspirerende leerzame omgeving.
 • Een mooi interessant netwerk.

Benieuwd naar de ervaringen van onze Trainees?

“Nu ontwikkel ik mij vanuit de adviespraktijk van Lodewijck Groep waar ik verdere praktijkervaring opdoe. Ik wil meer begrijpen van het beleid, hoe het er in de praktijk aan toe gaat in Nederland. Dit Traineeship bij Lodewijck Groep biedt mij de kans om het vakgebied vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.”

Gestudeerd in São Paulo en Amsterdam, Traineeship in Nederland bij Lodewijck Groep. Lees het verhaal van Sofia Bittencourt.

“Het Traineeship is heel erg toegespitst op de praktijk en geeft inzicht en handvatten voor wat er moet gebeuren. Het vakgebied heeft voor mij veel meer diepgang gekregen. Wat ik hoopte dat ik eruit zou halen toen ik met het Traineeship begon, dat is gelukt.

Gestart als Trainee, nu Projectmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling, gemeente Maasdriel, Bommelerwaard. Lees het verhaal van Bram van der Molen.

Als werkgever staat Lodewijck Groep dichtbij en is makkelijk te benaderen is. Je voelt je bij dit bedrijf geen nummer. Ze denken met je mee in mogelijkheden en dat vind ik erg fijn.

Trainee Tanya van Eck vertelt over haar ervaringen. Lees meer.

“Wat ik merk is dat mijn algehele beeld van het takenpakket van een Adviseur Ruimtelijke Ordening steeds meer vorm aanneemt. Door het Traineeship word ik steeds bekwamer in het werken aan bestemmingsplannen, omgevingsaspecten en het gebruiken van relevante wet- en regelgeving zoals de Wabo, Bor, Mor, Wro en Awb.”

Aldus Trainee Bram van der Molen. Lees meer over zijn ervaringen.

“Het Traineeship van Lodewijck Groep is echt een Traineeship op maat, waarbij erg veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. De coaching die Lodewijck Groep je biedt, is echt maatwerk. Dat maakt het Traineeship van Lodewijck een unieke ervaring.”

Trainee Tineke Belder vertelt over haar ervaringen. Lees meer.

“Onder begeleiding van en in samenwerking met ervaren collega’s leer ik gedurende de adviesopdrachten elke dag bij.”

Trainee Kai Ellenbroek vertelt over zijn ervaring in de eerste weken als trainee bij Lodewijck Groep. Lees meer.

“Ik houd mij als junior adviseur bezig met interessante aspecten van ruimtelijke ordening… Elke opdracht is anders en brengt zijn eigen uitdagingen mee.”

Diana Bout groeide door van trainee naar junior adviseur na haar opleiding Vastgoed en Makelaardij en staat stil bij haar persoonlijke ontwikkeling. Lees meer.

Wil je meer weten over ons Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht? Neem dan contact met ons op via 085 401 05 67 of info@lodewijckgroep.nl

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?