Uitwerkingsplan Van der Valk Hotel Harnaschpolder – gemeente Midden-Delfland

Home > Uitwerkingsplan Van der Valk Hotel Harnaschpolder – gemeente Midden-Delfland

Uitwerkingsplan Van der Valk Hotel Harnaschpolder – gemeente Midden-Delfland

In opdracht van de gemeente Midden-Delfland stellen adviseurs van Lodewijck Groep het uitwerkingsplan ‘Vrij-Harnasch’ op. Vrij-Harnasch is een deelgebied van bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn in de gemeente Midden-Delfland. Een duurzaam bedrijventerrein direct gelegen aan de A4 met de focus op middelgrote bedrijven uit de regio Haaglanden.

De doelstelling van uitwerkingsplan ‘Vrij-Harnasch’ is het initiatief van een projectontwikkelaar voor het realiseren van hotel met restaurant en congresfunctie (in opdracht van het Van der Valk concern) juridisch-planologisch mogelijk te maken in de Harnaschpolder.

Het plangebied maakt deel uit van de Harnaschpolder. In dit gebied vindt een transformatie van een voormalig agrarisch (glas)tuinbouwgebied naar een stedelijk woon- en werkmilieu plaats. De Harnaschpolder ligt aan weerszijden van de rijksweg A4 en bestaat uit reeds ontwikkelde en nog te ontwikkelen bedrijventerreinen. Het plangebied ligt op een strategische locatie nabij de op- en afrit (afslag 12) van de snelweg A4. Deze afslag vormt de toegang tot het nieuwe bedrijventerrein Harnaschpolder.

Het nieuwe Van der Valk-hotel in de Harnaschpolder in Den Hoorn krijgt ongeveer 142 kamers en een restaurant/bar, vergader- en congreszalen, en wellness-faciliteiten op de eerste verdieping. Daarnaast wordt een parkeerterrein met 415 plekken aangelegd. Het nieuwe hotel komt te liggen tussen de A4, het uiteinde van de Wippolderlaan (N211) en de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Het terrein is ongeveer 2.500 m2 groot, met veel groen aan de randen. Het hotel wordt ongeveer 38 meter hoog.

Een interessante opdracht waar samenwerking met gemeente, projectontwikkelaar en coördinatie met omgevingsspecialisten centraal staat en waar Lodewijck Groep haar expertise kan inzetten om tot een goed eindresultaat te komen voor alle betrokken partijen.

Na een prachtig samenwerkingstraject tussen Lodewijck Groep, de gemeente en de initiatiefnemer ligt het ontwerpuitwerkingsplan ter inzage tot 1 mei.  De bouw begint naar verwachting in de loop van dit jaar.

Onlangs verscheen in het AD ook een artikel over deze ontwikkeling. Lees hier het artikel.

Informatie

  • Klant:gemeente Midden-Delfland
Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?