Adviesopdracht ‘Hof van Keenenburg’ – gemeente Midden-Delfland

Home > Adviesopdracht ‘Hof van Keenenburg’ – gemeente Midden-Delfland

Adviesopdracht ‘Hof van Keenenburg’ – gemeente Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland heeft Lodewijck Groep de adviesopdracht ‘Hof van Keenenburg’ gegund.

De gemeente Midden-Delfland werkt momenteel aan de gebiedsontwikkeling van het historische centrum van Schipluiden. Voor het plangebied ‘Hof van Keenenburg’ wordt een inrichtingsplan gemaakt. Een onderdeel hiervan is de ontwikkeling van ‘hofjeswoningen’ op de plek van de voormalige woonwinkel en kassen in het gebied en de herinrichting van de openbare ruimte ter plaatse van het historische kasteel Keenenburg.

Lodewijck Groep actualiseert het bestemmingsplan om zo de verschillende elementen van de gebiedsontwikkeling in het gebied juridisch-planologisch te kunnen realiseren. De ontwikkelingsaspecten die bij deze centrumontwikkeling aan bod komen zijn o.a. parkeren, archeologie, aandacht voor de ondergrond en beeldkwaliteit. De adviseurs van Lodewijck Groep zullen beginnen met het opstellen van een Nota van Uitgangspunten, een Beeldkwaliteitsplan en het coördineren van de benodigde Omgevingsonderzoeken.

Op basis daarvan alsmede de besluitvorming binnen de gemeente hierover, zal vervolgens het nieuwe Bestemmingsplan verder worden opgesteld, waarbij adviseurs van Lodewijck Groep de gemeente zullen ondersteunen bij de omgevingsdialoog, waaronder het houden van informatiebijeenkomsten voor omwonenden.

Informatie

  • Klant:gemeente Midden-Delfland
Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?