De Omgevingswet – cursus voor ontwikkelaars

Een op maat gemaakte cursus over de Omgevingswet van Lodewijck Groep voor Ontwikkelaars

Het ziet ernaar uit dat de Omgevingswet op 1 januari 2023 definitief in werking zal gaan treden. De Omgevingswet heeft als doel om het bestaande stelsel van wetgeving en daarmee ook het beheer van onze leefomgeving te vereenvoudigen. In theorie zou het na invoering van de Omgevingswet gemakkelijker moeten worden bouwprojecten te kunnen realiseren. Als adviesbureau in de ruimtelijke ordening zijn wij natuurlijk al enige tijd bezig met de inhoudelijke voorbereiding op de Omgevingswet. Wat betekent het voor de inhoudelijke werkzaamheden en (met name) dienstverlening richtingen onze vaste (en toekomstige) opdrachtgevers.

De inhoudelijke adviseurs van Lodewijck Groep voeren zowel opdrachten uit voor gemeentes als voor ontwikkelaars vanuit onze eigen adviespraktijk. In deze functies hebben we gezamenlijk inmiddels vele cursussen en kennissessies over de Omgevingswet bijgewoond. Het geeft ons als bureau veel inzicht en kennis in het toekomstige instrumentarium en de wetgeving. Als bureau kunnen we dan ook stellen klaar te zijn om u ook na 1 januari 2023 van dienst te zijn, dat mag u ook van ons verwachten.

Maar, wat ons opvalt in alle cursussen en kennissessies is dat de focus vrijwel alleen ligt op de (theoretische) inhoud en de gevolgen voor gemeentes. Voor de inhoudelijke werkzaamheden bij gemeentes en binnen onze adviespraktijk is deze kennis en informatie natuurlijk absoluut noodzakelijk. Echter misten wij veelal de praktische vertaling en handvatten voor de commerciële partijen als projectontwikkelaars en architecten.

Juist daarom hebben wij als Lodewijck Groep een opleidingsmodule, op maat gemaakt voor commerciële partijen. In deze (maximaal) ééndaagse cursus nemen wij u mee in alle veranderingen die op u afkomen en hoe u daar als projectontwikkelaar (al dan niet in samenwerking met Lodewijck Groep) op kunt anticiperen. De kennis over en raakvlakken met de toekomstige Omgevingswet kan voor iedereen anders zijn. Omdat wij maatwerk belangrijk vinden, horen wij graag voorafgaand aan de cursus waar u specifiek behoefte aan heeft, of wellicht al vragen over heeft.

Beknopt programma

Vanaf mei 2022 gaan wij live met de cursus en nodigen wij u van harte uit om, eventuele samen met uw collega’s, zich aan te melden. Om u een beeld te geven van de cursus hebben wij een kort overzicht van het programma opgesteld:

  • Binnenkomst en kennismaking.
  • Beknopte theoretische uitleg van de Omgevingswet.
  • Het bestemmingsplan vs. Het Omgevingsplan.
  • Veranderingen in procedures t.o.v. de bestaande wetgeving.
  • Pauze (lunch inbegrepen).
  • Participatie onder de Omgevingswet.
  • Strategische keuzes onder de Omgevingswet.
  • Behandeling van de vooraf ingestuurde vragen.
  • Eind discussie en afronding

Na afloop zult u digitaal (pdf-format) de beschikking krijgen over inhoudelijk naslagwerk.

Kosten

Wij vinden maatwerk belangrijk, dat betekent ook dat niet elke cursusdag er precies hetzelfde uit zal zien. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het kennisniveau en de vraagstelling vooraf wordt een maatwerkofferte opgesteld en met u afgestemd.

Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden!

Chat openen
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?
Welkom bij Lodewijck Groep! Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?